برگزاری مناظره سیاسی با عنوان "بررسی حقوقی دستاوردهای مذاکرات هسته ایران و ۱ ۵" در واحد دامغان

برگزاری مناظره با عنوان"بررسی حقوقی دستاوردهای مذاکرات هسته ایران و ۱+۵"در واحد دامغان
مناظره سیاسی با عنوان "بررسی حقوقی دستاوردهای مذاکرات هسته ایران و ۱+۵" با حضور دو نفر از موافقان و مخالفان توافق هسته ای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان برگزار شد.
دراین مناظره که حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد رضا باقر زاده  عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی امام خمینی(ره) و استاد حوزه و دانشگاه و دکتر صادق زیباکلام استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران حضور داشتند، ابعاد حقوقی مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ در لوزان سوئیس مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه که به همت تشکل ایران اسلامی فردا و دانشکده حقوق واحد دامغان برگزار شد، صادق زیبا کلام به عنوان سخنگوی موافق توافق هسته ای در این مناظره ضمن تقدیر و تشکر از واحد دامغان جهت برگزاری این قبیل نشست ها که طرفین بصورت آزاد و فارغ از هر گونه جهت گیری به بیان مواضع و دیدگاه های خود می پردزاند، گفت: زمانی می شود به درک صحیحی از موضوع هسته ای رسید که ابتدا یک نگاه کلان نسبت به آنچه که تحت عنوان بحران و مناقشه هسته ای مطرح می شود داشته باشیم و نهایتاً به بحث توافق لوزان برسید، وی ابراز عقیده نمود، زمانی می شود در مورد جزئیات صحبت نمود که به ما بگویند این بسته نهایی است و به تأیید همه رسیده است، لیکن اکنون مثل آن است که  ما نصف فیلمی را دیده ایم و می خواهیم در مورد آن قضاوت نماییم.
آنچه که مسلم است، نمی توان این مذاکرات را که طی ۱۲ سال صورت گرفته و اکنون در حال نتیجه دادن است منکر شد لیکن بایستی نتایج گفتگوها و حاصل آنها را طی این سالها نگریست تا بتوان ارزیابی و درک صحیحی از دولت ها طی فرآیند ثمردهی این مذاکرات پیدا کرد.
 دکتر باقر زاده نیز در ابتدای صحبت های خود ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان که تعداد بسیاری از دانشجویان آن در رشته حقوق تحصیل می نمایند، گفت: برگزاری مناظره، پاسخگویی به نیازی است که در کشور مشاهده می شود. این نیاز با رویکردی که در دولت یازدهم بوده است نگرانی هایی را در جامعه پدید آورده که این نگرانی ها حق هر شخصی است که خود را عضو این جامعه می داند.
ما در نشست لوزان به کلیات دست پیدا کردیم که مقرر است در خصوص جزئیات بعداً صحبت شود. دغدغه ما این است که متن تفاهم نامه لوزان که در اکثر سایت ها به زبان های مختلف و علی الخصوص فارسی و انگلیسی قرار گرفته است دارای تفاوت هایی است که البته بسیار جزئی است لیکن مورد دغدغه است و سؤالی که در این خصوص مطرح می شود این است که چرا وزارت امور خارجه کشورمان در مورد ترجمه توافق نامه که جنبه حقوقی دارد تساهل می کند؟ آیا در مقابل آمریکا که نسبت به انتشار فک شیت اقدام کرد ما عاجز هستیم؟ لذا برای آنکه بدانیم آنجا چه خبر بوده است بایستی فیلمها را دید که البته در واقع نیز این امر غیر ممکن است. پس چرا در مورد فک شیت کوتاهی می شود؟ البته طبق صحبت های دولت، پس از مذاکرات لوزان، فک شیتی در وب سایت دولت منتشر شد که پس از مدت کوتاهی برداشته شد لیکن من عقیده دارم بایستی آن فک شیت احیا شده و دوباره در وب سایت دولت قرار گیرد تا بتوانیم با فک شیت های آمریکائی ها مقایسه کنیم  زیرا این فک شیت ها بار حقوقی دارد و می توان به آنها استناد کرد.
حجت الاسلام باقر زاده همچنین ادامه داد: من عقیده دارم که در مورد مسأله هسته ای توافقی صورت نخواهد گرفت و اشکالی که دولت یازدهم نسبت به دولت دهم وارد داشته این است که در آن دولت فقط بیانیه خوانده شد ولیکن نتیجه ای در بر نداشت، فلذا اکنون هم که نیز با عقلانیت و تدبیر و دیپلماسی بهتر و گفتگو، در حال خواندن بیانیه هستید!
صادق زیبا کلام نیز در ادامه صحبت های خود به کاربرد مسأله هسته ای پرداخت و گفت: اشکال اساسی این بود که مسأله هسته ای کاربرد هسته ای پیدا نکرد و از سال ۱۳۸۴ به خاکریزی جهت جنگ علیه آمریکا تبدیل شد. ما نبایستی اموری که منافع ملی ما هستند را فدای دعوای سیاسی کنیم. ۹۹درصد دعوای ما و غرب پیرامون غنی سازی و اصالتاً ریشه دعوای ما با غرب مسأله غنی سازی اورانیوم است. تمام دغدغه کشورهای غربی و آمریکا این است که هر کشوری که بتواند ۳ درصد اورانیوم را غنی سازی کند توانایی غنی سازی تا مرز ۹۹درصد را نیز خواهد داشت و این غنی سازی لازمه ساخت بمب اتمی است که آنان از این موضوع هراس دارند. کشورهای غربی می خواهند اطمینان پیدا کنند که فعالیت های هسته ای که ایران انجام می دهد هرگز منجر به تولید سلاح هسته ای نخواهد شد.
دکتر زیبا کلام سپس در مورد سایر دغدغه های کشورهای غربی پیرامون مسأله هسته ای پرداخت و گفت: در گذشته سوء استفاده های زیادی به لحاظ ابزاری از مقوله هسته ای و ارتباط با آمریکا صورت گرفته و یکی دیگر از این سوء استفاده ها بحث هزینه و فایده است که برخی می گویند آیا این فعالیت ها توجیه اقتصادی دارد یا خیر؟
حجت الاسلام باقر زاده و دکتر صادق زیبا کلام در ادامه این مناظره پاسخگوی سؤالات کتبی و شفاهی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان پیرامون زوایای حقوقی مذاکرات۱+۵ بودند و در انتهای برنامه در فضایی صمیمانه و به دور از حاشیه با دانشجویان عکسهایی به یادگار گرفتند.
در آغاز این جلسه نیز دکتر احمدرضا بهنیافر رییس دانشکده حقوق واحد دامغان ضمن عرض خیر مقدم و ابراز خوشنودی از حضور صمیمی دانشجویان به شرح مختصری از عملکرد آموزشی و پژوهشی دانشکده پرداخت و گفت: فضای گفتگو محور با حضور استادان مجرب می تواند زیر ساخت های علمی بسیاری از قراردادهای حقوقی بین المللی را تبیین نماید و این مناظره نیز به منظور معرفت افزایی علمی دانشجویان برپا شده است.